Vi
indsamler, bearbejder og formidler den nyeste viden til landbruget,
  så danske landmænd og gartnere kan producere fødevarer i verdensklasse.
verdensklasse
.                                                                                                                    

NYHEDER
Foto: LandbrugsMedierne
Modsat befolkningen generelt, så spiller alder ingen rolle for, hvor meget landmænd bruger sociale medier. Det viser en undersøgelse som Videncentret for Landbrug har gennemført blandt 5.900 landmænd.
Det er en meget stor og for landbruget potentielt kostbar svaghed, at de nye vandområdeplaner stort set udelukkende har fokus på landbrugets kvælstof. Det vurderer Ivar Ravn, direktør for Videncentret for Landbrug, Planter & Miljø. Han ser dog også positive elementer i planerne.
Russisk importstop og kraftigt faldende priser på fødevarer betyder udsigt til lav indtjening i de næste par år. Særligt svine- og mælkeproducenter er ramt.
Lokalt producerede fødevarer bliver stadig mere efterspurgte. Nu får denne trend en saltvandsindsprøjtning gennem et samarbejde mellem Coop og Landbrug & Fødevarer – blandt andet om at skaffe 4-500 nye leverandører.
Troen på at den nærmeste fremtid vil give stigende indtjening, investeringer, produktion og indtjening er minimal hos de danske landmænd. Det viser den nye måling fra Landmandsbarometeret, der to gange om året spørger 18.000 landmænd om deres forventninger til fremtiden.
DANSKE PROJEKTER
Kontrolleret dræning
Projektet skal undersøge og dokumentere hvordan kontrolleret dræning virker under danske forhold. Og om kontrolleret dræning kan godkendes og tages i anvendelse som et virkemiddel til at reducere udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet.

VIDENCENTRETS PRODUKTER

 

Viden i rendyrket form
Vi forarbejder ny viden, så den er let at gå til for landmænd, rådgivere, sagsbehandlere, studerende og alle andre, der arbejder med landbrug.
Klik videre og find alle Videncentrets produkter.

ARRANGEMENTER
Regionale møder 2014
- Kvælstof og vækst
Fokus på målrettet regulering
af Landbrugets brug af kvælstof.
November og december 2014.
Mere information og tilmelding
SØG MEDARBEJDER
Indtast f.eks. navn eller arbejdsområde


Videncentret for Landbrug P/S

Agro Food Park 15

8200 Aarhus N

Tlf: 87 40 50 00

Fax: 87 40 50 10

Email: 

VirksomhedsoplysningerCookiepolitikVilkår